Spiel 2014

BastardCafé1.jpg

Forord

Spilmessen i Essen er for brætspilsnørder, hvad Ka’baen i Mekka er for muslimer. Derfor arrangerer de frivillige på spilcafeen Bastard Café årligt en tur til den årlige spilmesse Internationale Spieltage SPIEL i det gigantiske messecenter Messe Essen i Tyskland.

Bastard Café er Københavns og Danmarks første brætspilscafé. Caféen udspringer af et uformelt netværk af brætspilsentusiaster, som nogle gange kalder sig bastarderne, der i årevis har mødtes privat og på cafeer og spillet bræt- og kortspil. Det er altid casual gaming i en åben og venlig atmosfære. Alle skal kunne være med. I særdeleshed skal folk, der kun har lidt eller ingen erfaring med moderne brætspil. Bastard Café har nemlig en ikke særligt hemmelig mission om at udbrede brætspilsglæde til hele universet. Så for bastarderne er alle andre, der spiller brætspil også bastardsøstre og -brødre.

Der er ingen lettere måder at blive bastard på, end ved at tage med på nørde-tur til Essen. Du kan også bare melde dig ind i Bastard Cafés åbne Facebookgruppe og snakke med, eller måske bare sniffe lidt til hvad der sker på Bastard Cafés Fjæsbogsside, Bastard Cafés Instagram eller Bastard Cafés Twitter (ja, man skal dælme ikke gå ned på social media har vi hørt).

Internationale Spieltage SPIEL (i bastardfolkemunde bare kaldet ‘Essen’) er verdens største messe for spil – særligt brætspil. Den varer 4 dage, og dem bruger bastarderne på at se, prøve og måske købe de nyeste spil, spise godt, drikke god tysk øl og i det hele taget på at hygge sig som meget som muligt.

Bastardguiden skal gøre det lettere at begå sig på Essen som en garvet bastard og give bastardernes årlige tur til Essen et anstrøg af dannelsesrejse.

Udover at samle alt, hvad der er værd at vide om messeoplevelsen, fokuserer guiden også på byen Essen og de oplevelser, som byen tilbyder. Selvfølgelig er der en dybdegående guide til messen, men man kan også læse om seværdigheder, rejsetips, restauranter, indkøbsmuligheder, offentlig transport og meget mere.

I 2013 rykkede messen til andre haller, mens store dele af messen blev renoveret. I 2014 er messearealet udviddet yderligere – bl.a. til de nyrenoverede haller. Det betyder, at der igen i dette års udgave af Bastardernes Guide til Essen igen kun er få eller meget generelle stedsangivelser.

Hvis du vil bidrage til næste udgave af denne guide til glæde for dine medbastarder, så mail dine svar til Martin Qwist (mqwist@gmail.com).

Alle bastarder – særligt nye Essen-bastarder – ønskes en rigtig god tur!